петак, 21. јул 2017.

Promocija romana Svetionočar

Sinoć je u Narodnoj biblioteci Stevan Sremac u Nišu, održana promovija romana Svetioničar - Vesnici oluje ( Saga Utočište #1), Mladena Đorđevića. Zahvaljujući izdavačkoj kući Otvorena knjiga, svetlost Mladenovog svetionika našla je put do čitalaca. O samoj knjizi i mojim utiscima možete pročitati na: http://bookwitch77.blogspot.rs/2017/06/svetionicar-vesnici-oluje-utociste-1.html
Za mene je ova promocija specifična, pošto je prva koju posećujem od kako sam se preselila u Niš. No nije samo meni prva. Mladen je ostvario svoju veliku želju, kako je to rekao njegov kolega pisac Miloš Petković, da promovisanje svog prvog romana krene baš iz svog rodnog grada.
Sala biblioteke je bila puna i tražila se stolica više za sve one koji su hteli da prisustvuju ovom divnom dogđaju.
U ulozi voditeljke našla se PR biblioteke Ivana Stanković. Ona je prisutne upoznala sam romanom Svetioničar i Mladenovim radom. Pročitala je sinopsis za roman koji je napisao Aca Seltik, veliki ljubitelj i poznavalac fantastike, poznat i kao pevač i osnivač grupe Orthodoks Celts :)
Na promociji, o romanu i saradnji sa Mladenom su pričali Miloš Petković, pisac, autor, veliki ČOVEK, takođe i urednik Svetioničara, i Darko Stanković, novinar i kritičar koji piše za internet portal Autostopeski vodič kroz fantastiku.



Svako od njih, izneo je svoje viđenje romana. Pričali su o samom Mladenovom pisanju, zatim o urednikovanju, tačnije o celom propcesu stvaranja, koji je trajao dobre 3 godine. Cela ta priča ličila je na jednu veliku i lepu avanturu kakvu srećemo u najboljim knjgama žanra.
Mladen nas je uveo u svoj svet pisca. Pričao je kako je izgledalo pisanje, odakle je crpeo ideje, zašto baš svetionik i njegova simbolika, zašto žanr distopija kao kritika modernog društva, ko su Vesnici oluje, koji grad je poslužio kao model za stvaranje Vranolujnog, kao i kako je bilo pisati Elenina poglavlja, s obzirom da su pisana i prvom licu jednine :)

Svima koji roman nisu pročitali, Mladen je zagolicao maštu trejlerima. Gledali smo trejler za samog Svetioničara, kao i priče glavnih likova, Bena Fostera i Elene Rodrigez.







Na kraju je naravno "palo" druženje sa čitaocima i potpisivanje knjiga. Mladen se u tome snašao, kao da je u poslu dugi niz godina. Međutim, ni čitaoci njemu nisu ostali dužni, pa je dobio jedan prigodan poklončić. Taj gest je samo dokazao i pokazao da je Mladen, pored toga što je odličan pisac, veliki čovek, dobar prijatelj i da ga ljudi vole :)



Pored svega navedenog, ova promecija je za mene bila bitna iz još jednog razloga. Naša fantastičarska ekipa, sinoć je, mojom zaslugom (nisam skromna ni najmanje) dobila još jednog člana - petnaestogodišnju devojku, žmuovu bratanicu, kojoj je ovo bila prva promocija kojoj je prisustvovala. Dobila je knjigu, a ja obećanje da će je pročitati u toku raspusta :D


Mladene, hvala još jednom na divnoj večeri i fantastičnom druženju! 
OSVETLI I PREDVODI!!!

Нема коментара:

Постави коментар