уторак, 13. март 2018.

Nakaradno kraljevstvo - Li Bardugo

Kaz Breker i njegova ekipa su upravo izveli neverovatno smelu pljačku koju nisu očekivali da prežive, ali umesto da sada dele bogatu nagradu, ponovo su primorani da se bore za goli život.
Izigrani i osakaćeni otmicom dragocene članice ekipe, ponestaje im resursa, saveznika, a i nade. Dok se moćne svetske sile obrušavaju na Keterdam kako bi otkrile tajnu opasne droge po imenu jurda parem, pojavljuju se još i stari rivali, ali i novi neprijatelji, spremni da testiraju domene Kazovog lukavstva i da stave na probu krhku odanost ove novoformirane družine.
Po mračnim i vijugavim ulicama Keterdama vodiće se rat - bitka za osvetu i iskupljenje koja će odlučiti sudbinu svih Griša na ovom svetu.
Ne znam... Evo jednostavno nisam pametna... Od sinoć sedim, blenem u belu stranicu i jednostavno ne znam šta da napišem!!! Nakaradno kraljevstvo me je načisto ostavilo bez teksta. Nakon Šest vrana, znala sam da mogu svašta da očekujem, ali... Jednostavno ne znam šta da napišem, a da vam ne otkrijem previše ili premalo.
U Nakadarnom kraljevstvu autorka nastavlja na mestu na kom je stala u prethodnoj knjizi. Inež je oteta, Ološi su ostali bez ičega, Nina je indisponirana upotrebom parema, postali su najtraženiji kriminalci Keterdama, bez izlaza ili nade da će im iko priteći u pomoć, a neprijatelja je sve više.
Tu opet na scenu stupa veličanstveni Kaz Breker (kad porastem udaću se za njega, pa ćemo zajedno širiti strah po Keterdamu i okolini :D). Njegovom umu niko nije dorastao, njegovim spletkaroškim veštinama nema ravnih. Taj momak je nenadjebiv kada se nešto reši da uradi. Ali, da li će sve to biti dovoljno da avanturu završe Bez ožalošćenih! Bez sahrana!
U Nakaradnom kraljevstvu naastavljamo da pratimo sve članove ološa, Kaza, Inež, Ninu, Matajasa, Džespera i Vajlana. Saznaćemo neke nove detalje iz njihovih prošlosti, upoznaćemo nove demone sa kojima se ovi mladi ljudi svakodnevno bore, volećemo, mrzeti, radovati se i plakati sa njima.
Kao i svaka Griša, Li Bardugo vešto plete mrežu radnje i glavnih likova. Laganim tempom, čitljivim stilom, preokretima, bezizlaznim situacijama nas dovodi do kraja od kog vilica ostane razvaljena, a suze same krenu.
Opšte je poznato da nisam neka plačipičkasta koju knjige mogu da rasplaču, čitam ih zabave radi, ne primam previše k' srcu, ali Nakaradno kraljevstvo me je nateralo da plačem kao mala beba kada joj oduzmu omiljenu cuclu!
Za kraj mogu samo da vam kažem da kada se odlučite za čitanje ove divne duologije, spremite dovoljnu količinu živaca i papirnih maramica, verujte na reč, trebaće vam! :D
Duologiја Šest vrana (Šest vrana i Nakaradno kraljevstvo) čedo je jedne od naših najboljih izdavačkih kuća (da Jasmina, šlihtam ti se :D :D :D) Urban Reads. Skočite na njihov sajt, sigurna sam da ćete pored ove duologije pronaći još svašta nešto zanimljivo. Ja jesam! Samo čekam da se zaposlim, pa da se bacim na poručivanje, inače će me se žmu odreći preko novina i televizije :D :D :D
BEZ OŽALOŠĆENIH!
BEZ SAHRANA!

Нема коментара:

Постави коментар