недеља, 28. октобар 2018.

Čovek koji se rugao / The Man Who Mocked - Ivan Branković

Čovek koji se rugao / The Man Who Mocked - Ivan Branković
Za detektiva Meta Brauna, naizgled obično ubistvo u lošem delu grada prerasta u psihološku igru sa serijskim ubicom koja se može završiti samo na dva načina. Ili će to postati najveći slučaj njegove karijere, ili će ga potpuno uništiti.
E pa dragi moji, drage moje, čast mi je da vam predstavim najnovije pisanije svetskog, a našeg Ivana Brankovića. Sa romanom Čovek koji se rugao / The Man Who Mocked Ivan je izašao iz okvira fantastike i ušao u svet kriminala. U tom zamršenom svetu ubistava, jurnjave, prevare, intriga i igra mačke i miša sa serijskim ubicom, Ivan se savršeno snašao. Priča je pitka, lagano se čita i zajedno sa detektivima Metom Braunom i Hanterom Riversom trudi da se otkrije i uhvati ONAJ serijski ubica, kruna karijere. Ono što je kod Ivana bilo karakteristično u prethodnim romanima, provlači se i u Mockeru (kako ga iz milošte zovemo :) ), a to je vrcavi humor dijalozima glavnih likova, lepota rečenice i jedinstvenost stila. I naravno, Ivanovi čuveni klifhengeri, gde čitalac nikako ne može biti siguran da li je kraj zaista kraj ili samo uvod u novu priču.
Knjiga Čovek koji se rugao / The Man Who Mocked je deo avanturističke point&click video-igre Crimson City Blues na čijem razvoju radi studio Three swords. Sama priča dešava se 5 godina pre događaja u igrici i svojevrstan je uvod u nju. Ideja studia Three swords je da bila da se ovim, a možda i nekim budućim romanom, stvori veza između književnosti i video-igara.
Roman Čovek koji se rugao / The Man Who Mocked premijeru je doživeo na ovogodišnjem Beogradskom Sajmu knjiga u okviru izdavačke kuće PortaLibris. Interesovanje koje je publika pokazala na Sajmu, ovom romanu "predskazuje blistavu karijeru". Nanjušili ljudi da sa tim koji pobeđuje i stvara dobra dela, u ovom slučaju Branković-PortaLibris, nema greške. ;)

Нема коментара:

Постави коментар