петак, 10. фебруар 2017.

Peti Leptir - Uroš Petrović

Ova Uroševa knjiga me je prijatno iznenadila. Pošto se vodi kao knjiga za decu očekivala sam neku bajku. E pa tu sam se prevarila. Odmah na početku priča zaintrigira i prva pomisao je „kako je neobičan početak“. Uroš je odmah prešao u akciju bez velikog uvoda. Kako priča dalje odmiče shvatiš da je sve jasno iako se čini zbunjujuće. Peti leptir sečita za jedno popodne i potpuno vas zaokupi. Opustite se i uživate. Zanimljivo je da u knjiyi postoje delovi koji vas dobrano uplaše. Ne uspavate se nego idete dalje. Uopšte nisam imala osećaj da čitam bajku. Totalno simpatična knjižica koja vas natera da zamislite se nad nekim stvarima kada je pročitate.
Na kraju sam uhvatila sebe kako priželjkujem nastavak iako nisam ljubitelj ovakvih knjiga. Ovaj Urošev roman svakkao ima prostora za tako nešto! :)

Napeta, uzbudljiva i nepredvidiva priča o naglom odrastanju dečaka iz beogradskog sirotišta, koji otkriva da nije povezan samo sa tajanstvenim ljudima i njihovim duhovima, već i sa čudesnim, providnim leptirima. Napisan u najboljem maniru mistične fantastike, ovaj roman je po svojim osobinama jedinstven u srpskoj književnosti za decu i mlade.
by Dragon Lady

Нема коментара:

Постави коментар