среда, 1. март 2017.

Promocija - Ivan Branković

Sinoć je u kafe klubu Popara održana promocija knjiga Ivana Brankovića - Prometejev dnevnik i Projekat Herkules.

Promociju su, sad već tradicionalno, otvorile Jovana Ristić, PR PortaLibrisa i Dubravka Dragović Šehović, glavni i odgovorni urednik. Tom prilikom Dubravka se osvrnula na upoznavanje sa Ivanom i njegovim prvim romanom, koji je u to vreme izdala druga izdavacka kuća. Izdavačka kuća PortaLibris je 2016. godine, uradila re-izdanje prve Ivanove knjige, Prometejev dnevnik, i izdala drugu, Projekat Herkules.
Nebojša Petković, kolega pisac trilogije Poslednji grad, je izneo svoj doživljaj Ivanovih knjiga. Takođe se osvrnuo na sam žanr domaće fantastike koji je u Srbiji u ekspanziji poslednjih par godina.

 Ivan nam je ispričao o idejama za knjige, odakle ih crpe, kako su dolazile, rasle, razvijale se i završavale kao delovi ove divne priče. Bilo je tu osvrta na naučne činjenice koje potkrepljuju pisanja u romanima, istorijske činjenice koje su poslužile kao inspiracija, Politikin zabavnik, Ratove Zveda i mnoge druge zanimljivosti vezane za knjige i njihov nastanak. Pisac nas je pustio i u svoj haotični stvaralački svet, pa smo tako saznali za sve slatke muke i probleme kroz koje jedan autor prolazi dok stvara svoje delo. Na kraju, bilo je i naznaka o nastavku ovog divnog serijala, ali je na uporne molbe da kaže nešto konretnije Ivan ostao misteriozan kao njegove knjige.
Pored mnogobrojne publike, fanova Ivanovih knjiga, i prijatelja, kolege pisci su dosli da podrže ovog mladog autora, koji će nas, iskreno se nadam, još dugo radovati svojim delima.






Dok su pisci pričali, a publika uživala slušajući, Lilu je kao prava zvezda večeri, dremala u stolici koju je "bezobrazno" zauzela, a najmlađi Ivanov fan, moj stariji sin Mihajlo, je uveseljavao Nedu svojim crtanjem, pesmicama i pričicama. Doduše, za razliku od Lilu, koja je igrala svoju igru, dremala i ignorisala gužvu u kojoj se našla, Mihajlo je besomučno iskorišćavao svakoga ko je bio voljan da se zainteresuje za njegova slikarska umeća :D






Нема коментара:

Постави коментар