недеља, 19. август 2018.

OSVETLI I PREDVODI! svetioničar - Pritajeno zlo - Mladen Đorđević

Gonjen sopstvenim duhovima prošlosti, a sledeći tragove zlokobne opomene i bizarne smrti svetioničarevog sina, Ben Foster završava na sablasnom Blekvudovom imanju, usled nemilosrdnog porodičnog konflikta. Kada njegovi, deset godina stari demoni zbace maske, zaboravljena i potisnuta pretnja, prerašće u stvarnost na daleko širem nivou. Da li se potencijalni spas ili koren svih problema, nalazi na svetioniku Đavoljeg roga?
Goruća sumnja o podmuklom neprijatelju koji preti da Vranoujni baci na kolena, odvodi Elenu Rodrigez u pakleni domen Trijada i "Crvenog Sunca". Trgovački brod korporacije "Atrejus - Iridani" pod okriljem noći uplovljava u luku Korintijan, bez i jedne žive duše, ali sa mnogo tajni. Teška moralna borba, primoraće Elenu na opasan hod po dasci koja je deli od saveznice do pokojnice. Ostalo je još dva minuta do ponoći...
I tako... Konačno ga dočekasmo - Svetioničar - Pritajeno zlo, drugi deo sage Utočište, Mladena Đorđevića, konačno je sa nama. :))))))
Kao što u sinopsiu piše, u Pritajenom zlu, Ben Foster je na Blekvud imanju, istražuje nasilnu i čudnu smrt Martina Stranda. Pored podataka o njegovoj smrti, tamo će otkriti mnoge mračne tajne porodice Blekvud, susresti se starim i novim neprijateljima, i da naravno.... doći na ivicu smrti :)
Elena se udružuje sa Min Kuei, vođom Trijada u Vranolujnom, kako bi pronašla njenu nestalu braću i krticu za kojom podjednako tragaju i snage reda i mafijaši. Za partnera će imati misterioznog Trijadu Laoa, koji je mnogo više, nego što se na prvi pogled čini. Šta će naći na pristalom i pustom brodu Nostromu? Kuda će ih to sve odvesti? I sa koliko će se opasnosti susresti, e pa to znamo Mladen i ja... ;)
"prvo pravilo pri sklapanju Ugovora sa Đavolom - Ne čini to!" - Ben Foster
Ako vam se prvi deo sage Utočište, Svetioničar - Vesnici oluje, dopao, Pritajeno zlo ćete obožavati! Ovo nije roman koji se čita u jednom dahu. Ovo je roman koji se čita sa razumevanjem i uz puno zastajkivanja za razmišljanje i sređivanje osećanja. U Pritajenom zlu vas čeka ludački roler-koster akcije, trilera, misterije, emocija i horora. Mladen se igra sa Benovim i Eleninim životima onako kako se dobar DM igra sa svojim igračima. Ovoga puta pred njih je stavio mnogo veće izazove, mnogo veće opasnosti, mnogo više neizvesnosti... Mnogo više svega onoga što će vas tokom čitanja držati prikovane za ivicu stolice spremne na vrisak. Meni su se naročito dopali horor elementi kojih u ovom romanu ima na pretek. Znala sam ja da je Mladen lud (izvini Đole ;) ), znala sam da mu mozak radi miliJon na sat, da ima bujnu maštu koja ne zna za granice... Pa ipak sve to nije moglo da me pripremi na ludilo mozga koje me je sačekalo npr, u studiu poludelog šizofrenog slikara Natanijela Blekvuda. Tom i još mnogim takvim jezovitim scenama Mladen je dokazao da se i u horor žanru savršeno snalazi. Kao i prvi deo, Pritajeno zlo obiluje akcijom, pucnjavom, eksplozijama, požarima, prirodnim nepogodama, ali u mnogo većem obimu. Naravno ni misterije ne manjka. I lud kakav jeste (izvini Đole ;) ), Mladen nam je opet napisao kraj zbog kog ćemo se buditi noćima obliveni hladnim znojem, razmišljati o sudbinama Bena, Elene i Vranolujnog i sa željom da treći, finalni deo, što pre ugleda svetlost dana.
"Zar loše odluke ne pišu najuzbudljivije priče?!" - Elena Rodrigez
Istražite mračnu stranu i zorinite u dubine ljudske psihe, ne bi li u tom crnilu pronašli tračak svetlosti. Upitajte se, do kog stadijuma je svet došao (ili će doći), kada su korporativne i tajne versko - fanatične grupacije, u stanju da zariju kandže u meso jednog metropolisa? Zabrinite se kada na konto svega pomenutog, enigmatično i pritajeno zlo, nepojmljivo ljudskoj vrsti, odluči da izađe iz tmine noći.
Roman Pritajeno zlo mota se među nama od 14.08.2018. godine, baš od dana vešticinog rođendana... Slučajnost?!?!? Mislite o tome... ;)
Izdavač romana Pritajeno zlo, drugog dela Svetioničara, kao u ostalom i prvog, je Otvorena knjiga. Oba dela se mogu poručiti preko njihovog sajta ili na zvaničnoj Facebook stranici autora Svetioničar
Poručite, čitajte, uživajte!!!
OSVETLI I PREDVODI!

Нема коментара:

Постави коментар