недеља, 30. април 2017.

Bila jednom jedna Kornjača...

...Kavkva kornjača, Crna kornjača...
Juče, 29.04.2017. godine, održao se čuveni sastanak književnog kluba Crna kornjača. Proslavili smo 1. rođendan i ujedno i moje poslednje druženje sa ovim divnim ljudima.

Godinu dana ranije, na skupu jedne Facebook grupe, čije ime ovom prilikom ne želim da pominjem, nekoliko istomišljenika došlo je na ideju da bi bilo lepo da svi čitamo istu knjigu, a onda se sastanemo da o njoj komentarišemo. Padali su razno-razni predlozi, dogovori i pregovori. Po rastanku, najhrabrija među nama, Božana, na FB-u je napravila grupu KK "The Black Turtle" i legenda je počela.

Inspiracija za ime došla je spontano, po "kafani" u kojoj smo se prvi put okupili The Black Turtle Pub u Dečanskoj. Od tog dana, jednom mesečno smo se okupljali u tom pubu, sa par izleta - jednom poslastičarnica Pelivan, jednom kod mene u dvorištu na roštilju i jednom kafe Strategija.

Čitale su se razno razne knjige. Neka odlične, neke malo lošije i neke od koji smo dobili neodoljivu želju da izvršimo kolektivno saoubistvo. Bilo je uspona i padova. Ljudi su dolazili i odlazili. Ipak, ne mogu svi da istrpe naše, specifično ludilo.

Naša druženja se nisu završila samo na tim mesečnim sastancima i raspravama o knjigama. Bilo je tu festivala, promocija, tribina, razmenjivanja knjiških/tematskih poklončića, pravljenja palačinki i igranja tabličnih igara. Uklopili smo se kao lego kockice i postali mala šašava porodica.

Najdraži moji, hvala vam na divnom druženju, nezobaravnim trenucima, smejanju do suza, izlivima besa i svemu što smo ovih godinu dana preturili preko glave. Hvala vam što ste me trpeli i što ćete me i dalje trpeti uprkos kilometrima koji će stati između nas.

Božana, Srđana, Vanja, Marko, Jovane i Božidare volim vas do neba i nazad, više od svih knjiga koje smo pročitali zajedno i koje ćemo pročitati!!! 

Нема коментара:

Постави коментар